top of page

Microsoft 365 Copilot updates mei

Bijgewerkt op: 13 jun.

De afgelopen maand heeft Microsoft weer een aantal mooie features toegevoegd aan Microsoft 365 Copilot. Met de recente onthulling van de nieuwste mogelijkheden, integreert Microsoft meer AI-gedreven features in projectmanagementtools, stelt het je in staat om binnen een paar seconden alle communicatie van een klant op te halen, en kun je je laten inspireren met industrie- en rolgerichte prompts in Copilot Lab.


Optimaal samenwerken met Copilot in Planner

Met de kracht van generatieve AI stroomlijnt Copilot in Planner de planning, het beheer en de uitvoering van je werk, zodat je goed op de hoogte blijft van projecten en bijbehorende doelen.

1.              Aan de slag met een plan: Copilot kan een prompt in natuurlijke taal nemen en een plan voor je genereren, inclusief doelen, taken en subtaken en buckets.

2.              Beheer je plan: Naarmate je plan evolueert, kan Copilot nieuwe taken voorstellen op basis van je nieuwe doelen en waar nodig georganiseerd houden met nieuwe buckets. Copilot kan zelfs helpen doelen aan je plan toe te voegen en taken te genereren om die doelen te bereiken. 

3.              Houd de voortgang bij: Copilot kan vragen over je plan beantwoorden en helpen op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Lees meer over Copilot in Planner in deze blog. Copilot in Planner (preview) wordt momenteel uitgerold naar de nieuwe Microsoft Planner in Teams✅

Verken nieuwe prompts uniek voor rollen en industrieën in Copilot Lab

Eerder deze maand kondigden we nieuwe mogelijkheden voor het publiceren van prompts aan voor Copilot Lab,  waarmee je prompts binnen je organisatie kunt maken, publiceren en beheren. Momenteel wordt Copilot Lab uitgebreid met de komst van rol specifieke promptcollecties om bijvoorbeeld HR- en marketingfuncties te ontdekken. Daarnaast zijn er ook branche specifieke prompts gericht op financiële dienstverlening, detailhandel en productie.


In de komende weken en maanden zullen aanvullende prompts voor extra rollen en industrieën worden toegevoegd aan Copilot Lab📈

 

Ontdek de catch-up in de Copilot-chat

De nieuwe Catch Up functie in Copilot is ontworpen om gebruikers snel bij te werken over verschillende projecten, vergaderingen, e-mailberichten, chats en meer. Het kan samenvattingen genereren en belangrijke updates en communicatie van collega’s of managers snel vinden. Hier zijn een paar use cases voor de Catch Up functie:

  1. Project updates: Stel dat je werkt aan een project en je wilt een belangrijke datum terugvinden die iemand heeft gedeeld in een document waarvan je je vaag herinnert. Je kunt een prompt gebruiken zoals: “Vorige week deelde iemand een document met de belangrijke leveringsdata voor Project X. Wat waren die data?”

  2. Communicatie samenvatten: Als je ervoor wilt zorgen dat je geen belangrijke informatie hebt gemist van Sam, je projectmanager, kun je een prompt proberen zoals: “Geef een samenvatting van berichten van Sam van de afgelopen twee weken. Benadruk belangrijke details, zoals leveringen, deadlines en actiepunten voor mij.”

  3. Voorbereiding op vergaderingen: Copilot kan je ook helpen je voor te bereiden op aankomende vergaderingen door gerelateerde documenten voor te stellen. Je kunt bijvoorbeeld vragen om een lijst met ontwikkelingen over een bepaald werkproject die relevant zouden zijn voor een leidinggevende die verantwoordelijk is voor de productlancering, op basis van samenwerking in de afgelopen vijf werkdagen.  Catch-up in Copilot-chat wordt deze maand uitgerold📈

 Verbeter de manier waarop je Word-documenten opstelt en verfijnt

Vaak is het gemakkelijker om aan een nieuw stuk werk te beginnen als je kunt verwijzen naar of kunt voortbouwen op bestaande inhoud. Daarom heeft Microsoft de mogelijkheid toegevoegd om met Copilot te richten op specifieke selectie in je Word-document. Dit zal helpen om:

1.              Een bestaande selectie verfijnen, herschrijven of parafraseren

2.              Werk geselecteerde inhoud uit, breid deze uit of leg deze in meer detail uit

3.              Verbeter inhoud met statistieken en aanvullende informatie

Of je nu verwijst naar geselecteerde tekst, een lijst of een tabel, Copilot in Word biedt een rijke en interactieve ervaring die uw werk gemakkelijker maakt. 

De nieuwe updates in Copilot voor Microsoft 365 zijn weer een mooie stap voorwaarts in de integratie van generatieve AI binnen onze werkprocessen. Terwijl we uitkijken naar toekomstige updates, kunnen we met vertrouwen zeggen dat Copilot onze werkervaring blijft verbeteren.


Samen aan de slag met de adoptie van Copilot?


0621226229
Comentarios


bottom of page