top of page

De nieuwe Microsoft Planner: de samenvoeging van to-do, tasks en projects

Bijgewerkt op: 23 feb.

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat er een nieuwe versie van Microsoft Planner beschikbaar komt waarbij Microsoft To Do, Microsoft Planner, Microsoft Projects en Microsoft Copilot zullen worden samengevoegd tot één eenvoudige applicatie. Wat is Microsoft Planner?

Microsoft Planner is een hulpmiddel waarmee je taken en plannen kunt beheren. Het is een eenvoudige en visuele manier om taken te organiseren, te prioriteren en te toewijzen aan teamleden. Met de nieuwe Planner-app kunnen gebruikers hun taken en plannen op één plek beheren, waardoor het gemakkelijker wordt om projecten te volgen en te beheren.


De nieuwe Microsoft Planner is een geweldige manier om al je taken en plannen te beheren in één plek, of je nu werkt aan individuele plannen, teaminitiatieven of grotere projecten die zijn afgestemd op doelen en strategische doelstellingen. De nieuwe Planner schaalt gemakkelijk van eenvoudig taakbeheer tot enterprise projectbeheer, waardoor iedereen zijn werk kan beheren in één plek en zakelijke resultaten kan versnellen.Een mooie toevoeging van Microsoft in de nieuwe Planner app is de integratie van Microsoft Copilot, een AI-gedreven assistent die je helpt bij het plannen van taken en projecten met behulp van natuurlijke taal. Je kunt bijvoorbeeld Copilot vragen om een taak toe te voegen, een deadline in te stellen, een herinnering te sturen of een update te geven over de voortgang van je plan. Copilot leert van je gedrag en voorkeuren en geeft je slimme suggesties om je werk efficiënter te maken. Onderstaand een aantal concrete voorbeelden.

 

Organiseer een evenement: Maak een nieuwe taak voor elke stap van het evenement, zoals het boeken van een locatie, het inhuren van een cateraar, het regelen van de muziek enzovoort. Vervolgens kun je de taken toewijzen aan verschillende teamleden en de voortgang van elke taak bijhouden, en Copilot vragen deadlines in te stellen en herinneringen te ontvangen wanneer taken bijna zijn voltooid.

 

Beheer een project: Maak een nieuwe taak voor elke stap van het project, zoals het opstellen van een projectplan, het verzamelen van gegevens, het uitvoeren van tests enzovoort. Vervolgens kun je de taken toewijzen aan verschillende teamleden en de voortgang van elke taak bijhouden. Je kunt ook deadlines instellen en herinneringen ontvangen wanneer taken bijna voltooid zijn.


 

De nieuwe Planner zal vanaf maart 2024 beschikbaar worden gesteld als app in Microsoft Teams, gevolgd door de webversie later in 2024. Als je op zoek bent naar een eenvoudige en effectieve manier om je taken te beheren, dan is Microsoft Planner de perfecte tool voor jou.

 

Aan de slag met Microsoft Planner

Wil je graag ondersteuning bij het inrichten van jouw Microsoft applicaties of bij het verhogen van IT-skills van jouw medewerkers? Neem dan direct contact met ons op of kijk eens naar onze Modern Work Scan waarbij we een inventarisatie doen van de huidige manier van digitaal (samen)werken van jouw organisatie, en direct inzicht geven in concrete quick wins via een compacte rapportage.

+(0)85 004 1212

Comments


bottom of page