top of page

De kunst van de perfecte prompt voor Microsoft 365 Copilot

Om alles uit Microsoft 365 Copilot te halen, is het cruciaal om de juiste vragen te formuleren, oftewel het creëren van de juiste prompt. Maar wat houdt dat precies in? Wat moet je juist wel en juist niet doen bij het stellen van een vraag?


Een effectieve prompt bevat een aantal basiselementen die je altijd kan toepassen. Daarnaast zijn er een aantal algemene tips die je helpen de benodigde informatie te verkrijgen. Een van de leukste tips is wellicht: wees professioneel en vriendelijk. Vriendelijke taal verbetert namelijk de reactie van Copilot. Ontdek meer tips in de blog hieronder.



Vertel Copilot wat je nodig hebt

Wees specifiek door Copilot precies te vertellen wat je nodig hebt. Of je nu een document wilt samenvatten, bewerken of transformeren, het is belangrijk om duidelijk te zijn in je verzoek.



Zorg voor de juiste prompt ingrediënten

Net als een gerecht heeft een goede prompt een aantal basis ingrediënten nodig:


  • Formuleer een duidelijk doel. Wat wil je bereiken met je prompt? Of het nu gaat om het genereren van bullet points voor een vergadering of het vertalen van een document, het doel moet voorop staan.

 

  • Geef context. Net als bij je medewerkers helpt het geven van context aan Copilot om beter te begrijpen wat je nodig hebt. Dit kan variëren van de achtergrond van een project tot de specifieke details van een taak.

  • Geef aan welke informatiebronnen of voorbeelden Copilot moet gebruiken om informatie vandaan te halen.


  • Stel de juiste verwachtingen om aan te geven waar Copilot rekening mee dient te houden in de reactie.



Vraag door

Volg je prompts op om samen met Copilot tot nuttigere, op maat gemaakte antwoorden te komen. Heeft Copilot een tekst gegenereerd maar heb je concrete feedback? Geef die dan! Je kan eenvoudig feedback geven zoals het aanpassen van de vorm zoals van tekst naar bulletpoints, of teksten zakelijker of juist persoonlijker te maken. Copilot past dan de gehele tekst automatisch voor je aan.



Door deze richtlijnen te volgen, kun je effectieve prompts creëren die Copilot in staat stellen om je creativiteit en productiviteit te versterken. Of je nu werkt aan een bedrijfspresentatie of een e-mail opstelt, de perfecte prompt is de sleutel tot een succesvolle interactie met Microsoft 365 Copilot.


Hulp nodig met prompten? Kijk dan eens op Copilot Lab. Hier vind je allerlei soorten voorbeelden van prompts, tipt & tricks en kun je handige prompts delen met jouw collega’s.



06 21 22 62 29



bottom of page