top of page

Snel en uniform informatie verzamelen via Microsoft Power Apps

Bijgewerkt op: 30 mei

Dagelijks verzamelen we met z'n alle een enorme hoeveelheid informatie van onze collega's en klanten, zoals projectinformatie, beschikbaarheid, klantgegevens en financiële data. We streven ernaar dit proces zo effectief en efficiënt mogelijk te maken, aangezien het alleen maar tijd en geld kost. Echter zien we veel bedrijven worstelen met het verzamelen van informatie, vaak door een gebrek aan uniformiteit. Laten we eens kijken waarom dit zo lastig is en wat een laagdrempelige oplossing zou kunnen zijn.

Waarom is uniforme informatie belangrijk?

  • Efficiëntie: uniforme informatie maakt processen duidelijker en efficiënter. Als medewerkers dezelfde procedures, formulieren en knoppen tegenkomen, begrijpen ze deze beter en hebben ze minder vaak hulp nodig.

  • Consistentie: Gebruik dezelfde symbolen, taal en formuleringen in teksten om verwarring te voorkomen. Daarnaast draagt consistentie in communicatie bij aan een professionele uitstraling.

  • Beheer: Voordat je iets nieuws ontwikkelt, is het belangrijk om te beoordelen wat er al beschikbaar is binnen de organisatie. Beheer eerst wat er is voordat je nieuwe oplossingen ontwikkelt.

Voorbeelden van informatieproblemen

Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende situaties waarin organisaties moeite hebben met uniforme informatie:

  • Verschillende formulieren: Medewerkers moeten vaak verschillende formulieren invullen voor vergelijkbare taken, zoals verlofaanvragen, declaraties of klantregistraties. Dit kan verwarrend zijn en leiden tot inconsistenties.

  • Diverse systemen: Organisaties gebruiken vaak meerdere systemen voor verschillende afdelingen. Hierdoor ontstaan silo’s en wordt informatie niet uniform gedeeld.

  • Handmatige processen: Als informatie handmatig wordt verzameld en verspreid, is de kans op fouten en vertragingen groot.

Oplossing: Microsoft Power Apps

Microsoft Power Apps is een low-code platform waarmee je laagdrempelig custom apps kunt bouwen die verbinding maken met verschillende gegevensbronnen. Je kunt Power Apps gebruiken om apps te maken voor verschillende doeleinden, zoals het automatiseren van workflows, het verzamelen van feedback, het beheren van projecten, het analyseren van gegevens, en nog veel meer. Met Power Apps kun je profiteren van de volgende voordelen:

  • Uniforme Apps: Met Power Apps kun je uniforme apps ontwikkelen die dezelfde look & feel hebben. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en een hogere productiviteit. Je medewerkers zullen deze apps makkelijker kunnen gebruiken en leren, omdat ze vertrouwd zijn met de interface en de functionaliteiten.

  • Snelheid: Power Apps stelt je in staat om snel apps te bouwen zonder diepgaande programmeerkennis. Je kunt gebruik maken van kant-en-klare templates, componenten, en connectors om je apps vorm te geven en te verbinden met je gegevensbronnen. Dit zorgt ervoor dat we apps kunnen maken in uren in plaats van weken.

  • Gegevensintegratie: Je kunt Power Apps koppelen aan bestaande systemen en gegevensbronnen, waardoor informatie uniform wordt opgehaald. Je kunt bijvoorbeeld Power Apps integreren met Microsoft 365, Dynamics 365, Azure, SharePoint, SQL Server, Excel, en vele andere services. Dit zorgt voor een betere gegevenskwaliteit en -beveiliging, en maakt het mogelijk om inzichten te genereren uit je gegevens.

Voorbeeld: onze VrijVraag App

De VrijVraag App gebruiken medewerkers om verlof aan te vragen via een intuïtieve interface. Een aanvraag wordt beoordeeld door de leidinggevende, en na goedkeuring doorgezet naar HR voor verdere verwerking. Voor management en HR is er een dashboard met alle relevante informatie met betrekking tot vakantiedagen (dagen opgenomen, dagen beschikbaar, status van goedkeuringen etc.). Hierdoor behoud je eenvoudig controle over de verlofaanvragen van alle medewerkers.


Kortom, Microsoft Power Apps biedt een laagdrempelige oplossing voor het uniform ophalen van informatie binnen of buiten jouw organisatie. Wil je graag eens ontdekken wat Power Apps kan betekenen voor jouw organisatie? Bekijk dan eens onderstaande link waar je een gratis testomgeving aan kunt maken of neem contact met ons op.


06 21 22 62 29

コメント


bottom of page