top of page

Hoe Power Automate je bedrijf kan helpen tijd en geld te besparen

Bijgewerkt op: 2 feb.

Power Automate is een cloud-gebaseerde tool van Microsoft die je in staat stelt om repeterende taken en processen volledig te automatiseren. Je doet dit door workflows te creëren die automatisch acties uitvoeren op basis van bepaalde triggers. Zo kun je je bedrijfsvoering efficiënter, nauwkeuriger en productiever maken. Maar hoe kan Power Automate je helpen om tijd en geld te besparen? In deze blog geven we je een aantal voorbeelden en tips.


persoon met proces uitgewerkt via post-its op glazen wand

Verminder handmatig werk en fouten

Een van de grootste voordelen van Power Automate is dat het je kan helpen om handmatig werk en fouten te verminderen. Door repeterende en routinematige taken te automatiseren, kun je je medewerkers meer tijd geven om zich te richten op belangrijkere zaken. Bovendien kun je met Power Automate de kans op menselijke fouten verkleinen door de gegevensinvoer en -verwerking te standaardiseren en te controleren. Enkele voorbeelden van taken die je kunt automatiseren met Power Automate zijn:

 • Het automatisch versturen van herinneringen bij achterstallige taken

 • Het automatisch versturen van bevestigings-e-mails, facturen of nieuwsbrieven

 • Het automatisch goedkeuren van documenten, bestellingen of verzoeken

 • Het automatisch verplaatsen of synchroniseren van gegevens tussen verschillende systemen

 • Het automatisch genereren van rapporten, dashboards of grafieken


Verbeter de communicatie en samenwerking

Een ander voordeel van Power Automate is dat het je kan helpen om de communicatie en samenwerking binnen je bedrijf te verbeteren. Met Power Automate kun je namelijk workflows creëren die de informatie-uitwisseling en feedback tussen je medewerkers, klanten en partners vergemakkelijken en versnellen. Zo kun je ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen, dat er geen informatie verloren gaat of dubbel wordt gedaan, en dat er sneller beslissingen worden genomen. Enkele voorbeelden van workflows die je kunt creëren met Power Automate zijn:

 • Het automatisch versturen van notificaties of meldingen bij bepaalde gebeurtenissen

 • Het automatisch delen van bestanden of documenten met de juiste personen of groepen

 • Het automatisch verzamelen en verwerken van feedback, enquêtes of formulieren

 • Het automatisch aanmaken of bijwerken van taken, agenda’s of projecten

 • Het automatisch integreren van verschillende communicatiekanalen, zoals e-mail, chat of telefoon


Maak gebruik van de kracht van AI en cloud

Een derde voordeel van Power Automate is dat het je toegang geeft tot de kracht van AI en cloud. Met Power Automate kun je namelijk gebruik maken van ingebouwde of aangepaste AI-modellen die je kunnen helpen om je gegevens te analyseren, te voorspellen, te optimaliseren of te verrijken. Zo kun je meer inzicht krijgen in je bedrijfsprestaties, trends, kansen of risico’s, en betere beslissingen nemen op basis van data. Bovendien kun je met Power Automate profiteren van de voordelen van de cloud, zoals schaalbaarheid, flexibiliteit, veiligheid en toegankelijkheid. Zo kun je je workflows altijd en overal uitvoeren, beheren en monitoren, zonder je zorgen te hoeven maken over de infrastructuur, het onderhoud of de updates. Enkele voorbeelden van AI- en cloud-functies die je kunt gebruiken met Power Automate zijn:

 • Het automatisch detecteren van afwijkingen, patronen of sentimenten in je gegevens

 • Het automatisch voorspellen van uitkomsten, scenario’s of gedragingen op basis van je gegevens

 • Het automatisch optimaliseren van processen, routes of schema’s op basis van je gegevens

 • Het automatisch verrijken van je gegevens met extra informatie, zoals locatie, taal of afbeeldingen

 • Het automatisch verbinden met honderden verschillende gegevensbronnen, zowel online als offline


Laagdrempelig aan de slag met Power Automate

Power Automate is een krachtige tool die je bedrijf kan helpen om geld en tijd te besparen. Wil je zelf eens aan de slag? Kijk dan hier voor een 90 dagen proefversie van Power Automate. Ga je liever op een laagdrempelige manier met een specialist aan de slag met het automatiseren van bestaande bedrijfsprocessen? Kijk dan eens naar onze Modern Work Scan waarbij we een inventarisatie doen van de huidige bedrijfsprocessen en bestaande manier van digitaal (samen)werken van jouw organisatie, en direct inzicht geven in concrete quick wins via een compacte rapportage.

+(0)85 004 1212

Comentários


bottom of page