top of page

De synergie van Power Automate en Power BI: 1+1=3

In de wereld van bedrijfsanalyses en procesautomatisering zijn Microsoft Power BI en Power Automate twee van de meest waardevolle tools die een organisatie kan gebruiken. Afzonderlijk zijn ze krachtig, maar wanneer ze worden gecombineerd, ontstaat er een synergie die de manier waarop bedrijven gegevens verwerken, inzicht verkrijgen en beslissingen nemen, volledig transformeert. In deze blog zullen we de waarde van deze combinatie verkennen en uitleggen waarom deze combinatie samenwerken naar een nieuw level brengt.  


 

Wat is Power BI en Power Automate? 

Power BI is een business intelligence-tool waarmee je als organisatie gegevens kunt verzamelen, analyseren en visualiseren in overzichtelijke rapporten en dashboards. Het stelt gebruikers in staat om snel inzicht te krijgen in relevante data en trends die van invloed zijn op hun bedrijf. 

Power Automate voorheen bekend als Microsoft Flow, is een geautomatiseerd workflowplatform dat bedrijfsprocessen stroomlijnt door taken en acties volledig te automatiseren. Makkelijker gezegd kun je met Power Automate eenvoudig dagelijkse repeterende taken volledig automatiseren zonder de tussenkomst van development werk.

 

De kracht van integratie 

Waarom zou je ze samen moeten gebruiken? Hier zijn enkele manieren waarop de integratie van Power BI en Power Automate waarde toevoegt aan organisaties:  


Automatische rapportage: Met Power Automate kun je workflows instellen om automatisch rapporten te genereren en distribueren op basis van gegevens in Power BI. Dit betekent dat belangrijke rapporten automatisch naar de juiste personen worden gestuurd zonder handmatige tussenkomst.  


Real-time waarschuwingen: Stel je voor dat je in een Power BI-dashboard een kritische KPI in realtime bewaakt. Als die KPI een vooraf ingestelde drempel overschrijdt, kan Power Automate automatisch waarschuwingen verzenden naar de verantwoordelijke personen, zodat ze onmiddellijk actie kunnen ondernemen.  


Gegevensverrijking: Power Automate kan worden gebruikt om externe gegevensbronnen aan te roepen en die gegevens te integreren in je Power BI-rapporten. Hierdoor kun je meer context toevoegen aan je analyses en betere beslissingen nemen.  


Proactieve Acties: Als je in Power BI een probleem identificeert, kan Power Automate worden gebruikt om automatisch acties te ondernemen om dat probleem aan te pakken. Bijvoorbeeld, als voorraadniveaus te laag zijn, kan Power Automate een inkooporder genereren.  


Voorbeeld & conclusie 

Laten we een praktijkvoorbeeld bekijken. Een retailbedrijf gebruikt Power BI om de verkoopcijfers bij te houden. Als het bedrijf ziet dat een bepaald product snel uitverkoopt, kan Power Automate worden geconfigureerd om automatisch een bestelling te plaatsen bij de leverancier, waardoor het voorraadniveau op peil wordt gehouden. Dit voorkomt niet alleen verlies van verkoop, maar optimaliseert ook de voorraadbeheersing. 

De combinatie van Power BI en Power Automate stelt je in staat om niet alleen gegevens te verzamelen en te analyseren, maar ook om snel en proactief te handelen op basis van die gegevens wat leidt tot efficiëntere processen.  


Power BI met 365optimizers 

Wil jij op een laagdrempelige manier oriënteren wat een gepersonaliseerd dashboard kan betekenen voor jouw organisatie? Kijk dan eens naar ons Dashboard in a week programma waarbij we binnen één week een dashboard aanleveren tegen een vaste prijs.

 

댓글


bottom of page