top of page

De kracht van data voor het MKB: nog slimmer samenwerken!

Als ondernemer in het MKB begrijp je hoe belangrijk het is om elke kans te benutten om te groeien in een concurrerende markt. Een van de meest waardevolle troeven die we vandaag de dag tot onze beschikking hebben, is data!


Echter zien we nog veel MKB-bedrijven geen of beperkt gebruik maken van deze waardevolle informatie. Waarom zou je als MKB-organisatie aan de slag willen gaan met jouw eigen data? Onderstaand drie belangrijke redenen.1) Data-gebaseerde besluitvorming: We zullen je uiteraard nooit adviseren om je eigen gevoel volledig buiten te sluiten bij het maken van beslissingen binnen jouw organisatie. Echter is het wel lekker om, als je een beslissing neemt, zoveel mogelijk op te hoogte te zijn van alle belangrijke invloedrijke factoren en volledig vertrouwen te hebben in de kwaliteit van de cijfers.


2) Inzicht in prestaties: Waar je naartoe wilt als organisatie en in welk tempo, is altijd afhankelijk van waar je nu staat. Hoewel dit logisch klinkt is dit niet vanzelfsprekend. Veel organisaties hebben geen goed beeld van hun eigen organisatie, denk hierbij aan real-time/actueel inzicht in omzet, marges, derving en productiviteit van de organisatie. Volgens ons is goed actueel inzicht in belangrijke kengetallen cruciaal voor goede beleidsvoering. Wij zeggen altijd maar zo: een dashboard zegt meer dan duizend woorden!


3) Inzicht in klantgedrag: Met de juiste data-analyse kun je als organisatie dieper inzicht krijgen in wat de exacte behoeften van jouw klanten zijn. Dit stelt je in staat om gerichter marketing- en verkoopstrategieën te ontwikkelen en de klanttevredenheid direct te verhogen. Kortom, data is de sleutel tot succes in het MKB. Het stelt je in staat om betere keuzes te maken, slimmer te werken en onderscheidend vermogen te creëren voor jouw klanten.


Power BI met 365optimizers

Wil jij op een laagdrempelige manier oriënteren wat een gepersonaliseerd dashboard kan betekenen voor jouw organisatie? Kijk dan eens naar ons Dashboard in a week programma waarbij we binnen één week een dashboard aanleveren tegen een vaste prijs.

Comentarios


bottom of page