top of page

Single Sign On

SSO.png

Met één gebruikersnaam en wachtwoord

toegang krijgen tot je systeem

en vervolgens worden doorgelogd

naar al je applicaties

Steeds meer organisaties gaan met hun applicaties naar de Cloud om zo eenvoudig via de internetbrowser overal bij te kunnen. Het is daarom van groot belang dat alle applicaties met een goede, sterke én unieke wachtwoorden worden beveiligd. Echter is dit vaak niet het geval omdat het erg lastig is als gebruiker om al die complexe wachtwoorden te onthouden en dus zie je vaak dat er slechts één wachtwoord wordt gebruikt, óf erger nog, dat de wachtwoorden ergens nog op een papiertje of in een documentje staan geschreven.

Door het gebruik van Single Sign On kan de gebruiker eenvoudig op basis van één gebruikersnaam en wachtwoord toegang krijgen tot zijn systeem en vervolgens worden doorgelogd naar al zijn applicaties (zowel online als on-prem) welke op de achtergrond door de 'beheerder' met unieke en complexe wachtwoorden kunnen worden beveiligd zonder daar de gebruiker dus mee te hoeven belasten.

Zo heb je toch de eenvoud van het hebben van slechts één gebruikersnaam en wachtwoord maar toch de veiligheid van goede, sterke en unieke wachtwoorden voor al je applicaties.
 

bottom of page