top of page

Hoe laat je zoveel mogelijk medewerkers optimaal thuiswerken?


Als gevolg van de corona-crisis laten meer en meer organisaties medewerkers vanuit thuis werken. Weet jij wat daar voor nodig is?


365optimizers geeft je een aantal tips die jouw organisatie kunnen helpen om medewerkers sneller en beter te laten thuiswerken.Tip 1: Maak eenvoudig op afstand samenwerken mogelijk via Teams

Werkt jouw organisatie al met Office 365? Dan heb je standaard Microsoft Teams in je abonnement. Teams is de op chat gebaseerde samenwerkingshub om te vergaderen, (video)bellen, chatten en bestanden te delen. Versneld beschikbaar maken van Microsoft Teams zorgt ervoor dat het mogelijk is om vanuit huis eenvoudig en efficiënt samen te werken. Via Teams is het namelijk heel eenvoudig om samen te werken aan documenten, om met collega's te chatten en online te vergaderen.


Werk je nog niet met Microsoft Office 365? Dan is het goed om te weten dat Microsoft een gratis versie van Teams voor iedereen toegankelijk heeft gemaakt vanwege het Corona-virus. Mocht je dus een tijdelijke oplossing zoeken om met collega’s te communiceren, dan is dat een goede optie. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Tip 2: Vergader online

Door het gebruik van Teams kunnen je vergaderingen gewoon online door blijven gaan. Dit geldt zowel voor meetings met collega’s als meetings met personen buiten jouw organisatie. De meetings kunnen gewoon worden ingepland in de agenda en worden automatisch voorzien van een link waarmee de Teams-meeting wordt geopend. Eenmaal in de meeting kun je als deelnemer eenvoudig praten, je scherm delen, video aanzetten zodat je zelf zichtbaar bent, bestanden delen en chatten. Op deze manier kan het werk door blijven gaan, zonder verlies van productiviteit of kwaliteit. Het werkt bovendien op elk type device.


Tip 3: Zorg voor een veilige thuiswerkomgeving

Uit onderzoek blijkt dat cybercriminelen de huidige crisis aangrijpen om aanvallen uit te voeren. Aandacht voor beveiliging van de (thuis)werkplek is noodzakelijk. Je kunt hiervoor maatregelen zoals bijvoorbeeld:

  • Multi factor authenticatie (MFA): hiermee beveilig je we werkplek tegen datalekken als gevolg van verloren of gestolen wachtwoorden;

  • Conditional access: met conditional access (voorwaardelijke toegang) kun je per gebruiker bepalen wie er toegang krijgt en onder welke voorwaarden.

Afhankelijk van je Microsoft Office 365 abonnement beschik je al over de tools om dit in te regelen. Maak hier dus gebruik van! 365optimizers ondersteunt je graag met advies en implementatie.


Tip 4: Communiceer duidelijk en ondersteun de medewerkers

Voorgaande tips hebben voor velen een heel andere manier van werken tot gevolg. Een manier waar je medewerkers misschien nog niet aan gewend zijn. Dan is het zaak dat er duidelijk gecommuniceerd wordt over de veranderingen, en dat je medewerkers terug kunnen vallen op directe en praktische ondersteuning bij vragen. Ook hiervoor hebben we de mensen en de middelen om dit voor je te organiseren.


Meer en beter thuiswerken

Met behulp van deze tips kun je als organisatie ervoor zorgen dat meer medewerkers snel en beter vanuit huis kunnen werken. Bovendien waarborg je dat er op een veilige manier gewerkt wordt én ontdekt je medewerker hoe eenvoudig het is om online te werken.


Hulp nodig?

365optimizers heeft een gratis helpdesk opengesteld om jou en je medewerkers te ondersteunen. Hier kun je terecht kunt met al je vragen over thuiswerken. Onze consultants beschikken over specialistische kennis op het gebied van o.a. Microsoft Teams, Windows Virtual Desktop en Microsoft Intune.


Teams-in-één-dag

Om snel al jouw medewerkers effectief en productief samen te laten werken bieden we 'Teams-in-één-dag' aan. Hiermee helpen wij jouw organisatie met het in één dag

up-and-running krijgen van Microsoft Teams. Een team van consultants zorgt voor een razendsnelle uitrol van de basis inrichting, waardoor jouw medewerkers binnen een dag veilig en gecontroleerd aan de slag kunnen met Teams.


Meer weten? Neem contact met ons op:

  • Telefonisch: 06 – 46 738 611

  • Via mail: contact@365optimizers.nl

We zitten klaar om je verder te helpen!

Comments


bottom of page