top of page

365optimized back-up


Voor veel organisaties is Microsoft Office 365 een bedrijfskritische applicatie waarin waardevolle gegevens en bestanden worden bewaard.


Vaak wordt gedacht dat Microsoft ook zorgt voor voldoende back-up en herstelmogelijkheden, maar dat is een misverstand.Microsoft draagt zorg voor de infrastructuur en voor de beschikbaarheid van je gegevens. 

De verantwoordelijkheid om data veilig te stellen en toegankelijk te houden ligt bij jou als gebruiker. Waarom is dan een back-up van je Microsoft Office 365 omgeving zo belangrijk?1. De mens is de zwakste schakel


In 80% van alle gevallen van dataverlies is de gebruiker zelf de veroorzaker. Meestal onbedoeld maar helaas komt het ook weleens voor dat er kwade bedoelingen in het spel zijn. Je data staan goed beveiligd in de cloud. Maar het kan voorkomen dat een gebruiker per ongeluk (of bewust) gegevens verwijderd. Deze gegevens komen in de prullenbak terecht, maar worden na 30 tot 90 dagen door Microsoft definitief verwijderd. Met een goede back-up kun je jezelf beschermen tegen gegevensverlies.


2. Beveilig jezelf tegen internetcriminaliteit en ransomware


Inmiddels kennen we allemaal wel een organisatie of individu die de dupe is geworden van ransomware. Zo’n aanval kan ook in de Cloud voorkomen, en de potentiële schade kan enorm zijn. Vaak moeten er hoge bedragen worden betaald om weer toegang te krijgen tot de gekidnapte data zonder garanties dat je alles weer veilig terug tot je beschikking krijgt. Als je weet dat het gemiddeld 140 dagen duurt voordat zo’n aanval ontdekt wordt, dan begrijp je wat het belang is van goede back-ups om de systemen in je organisatie te kunnen herstellen.

 

Wil je meer weten over ransomware?

Download hier het e-book Security!

 

3. Voldoe aan wet- en regelgeving (AVG)


Sinds 2018 zijn wet- en regelgeving rondom het veilig en verantwoord bewerken en verwerken van data en persoonsgegevens door organisaties flink aangescherpt. De 30 dagen back-up functionaliteit die Microsoft biedt voor het terughalen van bestanden is vaak niet toereikend. Veel branches zoals zorg, lokale overheid, woningcorporaties maar ook MKB-bedrijven hebben te maken met wet- en regelgeving waardoor gegeven langer bewaard moeten blijven. Ook eist bijvoorbeeld de AVG dat je gegevens in geval van calamiteiten terug moet kunnen halen. In al deze gevallen zijn dus aanvullende maatregelen in de vorm van back-up nodig om compliant te kunnen zijn.

 

Meer over AVG/GDPR - klik hier

 

Hoe doen we dat dan?? 3-2-1!


In de wereld van back-up geldt een belangrijke stelregel, de 3-2-1 regel.

Dit is geen countdown maar een ezelsbruggetje. Namelijk:


Sla je data op drie plaatsen op, maak 2 back-ups, waarvan 1 in de cloud.

Je hebt de gegevens binnen je organisatie dan op drie plaatsen opgeslagen:

1. de productie-omgeving

2. een primaire back-up op locatie

3. een secundaire back-up in de cloud.


Op deze wijze ben je er steeds van verzekerd dat je gegevens altijd beschikbaar zijn, zelfs in het geval van brand of calamiteit.

 

Lees meer over Mythes en Misverstanden rondom back-up: --> Download whitepaper

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page