top of page

Conditional access

Conditional access.png

Houd controle over wie er wanneer

en vanaf welke locatie

toegang kan krijgen

tot de digitale bedrijfsomgeving

van je organisatie.

In de ideale digitale wereld willen we altijd en overal toegang tot onze applicaties en bestanden. Technische gezien is dit perfect mogelijk maar hoe blijf je als organisatie in controle over wie er wanneer en vanaf welke locatie toegang kan krijgen tot de digitale bedrijfsomgeving?

 

Met conditional access, ofwel voorwaardelijke toegang, kun je per gebruiker bepalen wie er toegang krijgt en onder welke voorwaarden. Zo kunnen we ons voorstellen dat een gebruiker binnen de 4 digitale muren van het kantoor minder restricties opgelegd krijgt aangaande systemen en bestanden dan wanneer hij buiten kantoor is. 

 

Maar de wereld is niet zwart wit, daarom willen we er toch voor kunnen zorgen dat de gebruiker die buiten het bedrijfsnetwerk om toegang vraagt tot de gevraagde informatie deze toegang verleend krijgt maar enkel onder de voorwaarde dat hij of zij wel even via de mobiele telefoon een extra authenticatie geeft zodat de organisatie er zeker van kan zijn dat het wel echt de legitieme gebruiker betreft.

bottom of page