top of page
Modern Work Space

ADOPTIE

Start met IT adoptie

Met Microsoft 365 beschikt jouw organisatie al over tools om volledig digitaal en veilig samen te kunnen werken. Maar kunnen jouw medewerkers goed overweg met deze tools?  Digitale transformatie betekent niet alleen technologische innovatie. Daar horen nieuwe skills bij en veranderingen in gedrag en mindset: IT is ook mensenwerk.  

De menselijke kant van transformatie noemen we adoptie. Door extra aandacht te besteden aan deze menskant verloopt jouw (IT-)transformatieproces ook sneller.   

Haal het maximale uit je investering

Iedereen leert anders. Door de inzet van verschillende leermiddelen en –materialen, uitgesmeerd over een langere periode, realiseer je blijvende verandering. 365optimizers neemt iedereen stap voor stap mee in het verandertraject, zodat zowel bestaande als nieuwe medewerkers de werkwijze adopteren en leren werken met de beschikbare IT tools. 

Aanpak

We weten als geen ander dat geen één organisatie hetzelfde is en hanteren daarom altijd maatwerk. Toch zijn er een aantal basisprincipes die we hanteren omdat we geloven dat deze bijdragen aan een goed resultaat. 

Beoordeling van de behoeften 
We starten met een behoeftenonderzoek om de unieke uitdagingen en doelstellingen van jouw organisatie te begrijpen. We kijken naar de bestaande Microsoft-investeringen, evalueren de bedrijfsprocessen en inventariseren de behoeften van de gebruikers.
 
 
Gebruikersgerichte aanpak  
Een succesvolle adoptie vereist een gebruikersgerichte aanpak vereist. We geven daarom prioriteit aan de behoeften van de eindgebruikers en creëren opleidings- en ondersteuningsprogramma's die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elke gebruikersgroep.  
 
 
Meten van succes

We maken gebruik van analyses en inzichten om het succes van de adoptie-inspanning te meten. Zo zie je direct wat het resultaat is van onze samenwerking. 
 

 
Aangepast adoptieplan

Op basis van de resultaten van het behoeftenonderzoek ontwikkelen we een adoptieplan op maat dat is afgestemd op de specifieke behoeften van jouw organisatie. Dit plan omvat trainingsprogramma's, documentatie, technical readiness, aanbrengen van en aanpassingen in governance, en plannen voor changemanagement. 

 
Voortdurende ondersteuning 
IT-adoptie is een continu proces. We bieden daarom voortdurende ondersteuning om ervoor te zorgen dat jouw Microsoft-investeringen blijven voldoen aan veranderende behoeften. We houden regelmatig feedbacksessies met gebruikers, bieden technische ondersteuning en zorgen dat het beleid en de procedures voor governance actueel blijven.  

Golvende abstracte achtergrond
Jonge lachende vrouw

Wil je meer informatie over onze oplossingen? We helpen je graag!

bottom of page